Sport     | 18.10.2019. 10:47 |

OKK Čelik novu sezonu u A1 Ligi FBiH sutra otvara protiv živiničkih Spartansa

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. oktobra (FENA) - Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice novu sezonu u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine počinje sutrašnjom utakmicom protiv Spartansa iz Živinica, koja se igra u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici (18.00 sati).

-Prošle smo dvije godine igrali u finalu, ali ove godine to nismo uspjeli. Poučeni ranijim iskustvima, pred sezonu smo bili u dilemi kojim putem uopšte da idemo, jer smo naučili da bez velike finansijske rezerve te kvalitetnih igrača, koji koštaju, teško je izboriti povratak u Prvu ligu - kazao je na današnjoj pres-konferenciji predsjedik zeničkog kluba Goran Bulajić.

On je najavio kako je cilj za ovu sezonu ući među četiri najbolje ekipe te ponovo igrati u play-offu, a da za glavnog favorita smatra sarajevsku Bosnu, jer su najviše i uložili u tim.

-Neće biti nimalo jednostavna utakmica, ali vjerujem da ćemo, uz nova lica i našu publiku, uspjeti ostvariti pobjedu. Novi igrači su Ranko Križanović iz Viteza, Stefan Britvar povratnik iz SAD-a, oporavljeni Benjamin Bajramović i povratnik iz Travnika Admir Škaljo, a doveli smo i jednog netipičnog Amerikanca, Pete Taylora, koji je netipičan igrač jer igra za ekipu - kazao je pomoćni trener Edin Varupa.

Taylor, koji može „pokrivati“ pozicije od „jedan“ do „tri“, istakao je kako je zadovoljan prijemom te da je Čelik dobar klub, da je zadovoljan trenažnim procesom.

-Mislim da imamo dobre šanse da ostvarimo dobre rezultate - kaza je Taylor, koji je prošle sezone igrao za ekipu Goražda pa mu nije nepoznato stanje u A1 ligi FBiH. Čelik su napustili Kerim Dragolj (Bosna), zatim Denis Halilović, Adi Bambur i Muhamed Gak.

Čelik je postigao sporazum o sportskoj saradnji sa Sportskim društvom Winner iz Zenice, čije pretpionirske i pionirske selekcije, kako je najavio predsjednik tog društva Ermin Zukić, u Ligi mladih ZDK nositi ime Čelik – Winner, a kadeti i juniori prelaziti u selekcije Čelika.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

KK Radnički Goražde novu sezonu A1 lige FBiH otvara sutra sa ekipom IUS Wolves Ilidža

Košarkaši Čelika naredne sezone neće igrati Prvenstvo BiH

A1 Liga FBiH: Bosna Royal savladala u gostima zenički Čelik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'