Stranačke aktivnosti     | 18.10.2019. 11:02 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Jučerašnji Dodikov nastup prepun mržnje i laži pokazuje njegovu svu isprepadanost i nemoć pri samoj najavi da bi mu se mogle izmaći proklete fotelje i pozicije u Sarajevu. Opet je pokazao da njega samo interesuje da svojim šapama prigrabi moć i kontrolu nad budžetima, pravosuđem, službama i ljudskim sudbinama i zato je svu nervozu pokazao izmisljenim napadima na opozicione lidere“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je priča o legitimnosti vrhunac licemjerja, i to od čovjeka koji je 1998.godine sa svega dva od 83 poslanika formirao Vladu Republike Srpske uz pomoć, naravno, tenkova SFOR-a.

„Je li to isti Dodik i isti SNSD kojeg su sada poslanici SDA izabrali u Dom naroda BiH i koji su izabrali njima 'mrske' Izetbegovića i Zvizdića da vode parlamentarne domove“, upitao je Borenović i dodao:

„Njegova pogubna i šizofrena politika u posljednjoj deceniji je otjerala 300 000 građana Srpske u inostranstvo, skoro i da nema novih radnih mjesta, zaduzenje je dostiglo istorijski maksimum, neriješena ubistva, korupcija, sveprisutan javni kriminal i nepotizam postaju svakodnevnica, demografski zemlja se prazni, ove godine dvostruko je više umrlih nego rođenih, ljudi, rođaci, komšije, prijatelji više ne smiju ni kafu javno popiti sa političkim neistomošljenicima da ne bi bili 'odstanjeni'. To su rezultati njegove politike i zato se krije iza lažnih napada na opoziciju bez ijednog argumenta“.

Borenović je kazao da je jasno da Dodik sve to radi zbog konačnog dogovora SNSD-a, SDA-a i HDZ-a da se u Brisel pošalje prvi dokument za aktivaciju MAP-a:

„Umjesto što se vječito krije iza napada na druge, posebno opozicione lidere, neka bude muško, izađe pred narod i konačno saopšti da li je prihvatio aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO i da se prvi programski dokument šalje u štab Sjevernoatlanske alijanse. I kada je davne 1998. godine sa dva poslanika formirao Vladu Republike Srpske i sada kad sa par kupljenih poslanika formira Savjet ministara, Dodik je bio i ostao politička minijatura i kukavica koja samo bezočno laže, napada i vrijeđa. Krajnje je vrijeme da jednom izađe pred narod sa istinom ako uopšte zna šta ta riječ znači“, istakao je Borenović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo