Stranačke aktivnosti     | 18.10.2019. 11:39 |

Saopćenje za javnost DNZBiH

FENA Saopćenje

Sobzirom da ističe već drugi mjesec a da se sjednice Općinskog vijeća ne održavaju, koristimo ovu priliku da upoznamo javnost da se iste ne održavaju zato što Predsjedavjući Općinskog vijeća ne može sazivati Kolegij vijeća jer mu Općinski načelnik nije dostavio radne materijale pa samim tim se ni sjednice OV ne mogu održati.

Svjesni činjenice da su mnogi materijali, bitni za funkcionisanje Općine, morali naći na dnevnom redu i da se o njima trebalo raspravljati, ali smo isto tako svjesni da se, od strane Općinskog načelnika, svjesno  krši Plan rada Općinskog vijeća općine Velika Kladuša za 2019. godinu. Naravno bilo bi bitno  informisati Općinsko vijeće sa istragama koje Tužilaštvo USK provodi u JKUP „Komunalije“ d.o.o.,  izuzimajući kompromitirajuću dokumentaciju o radu i djelovanju firme. Po našim saznanjima mnogi uposlenici ovoga JP išli su davati izjave po vrlo zanimljivim temama. Menadžmet ovog javnog preduzeća o svim ovim radnjama trebali su upoznati vijećnike pogotovo što Općinsko vijeća sufinansira rad ove firme sa preko 2 miliona KM na godišnjoj osnovi.

 Ništa manje značajna tematika je samovolja i nezakonitosti Općinskog načelnika pri izradi Pravilnika o organizacija Općinskog organa uprave iako je NAREDBOM upravnog inspektora isti poništen.

Migrantska kriza i dana u dan  je alarmantnija, ali  naši valstodršci nijemo je posmatraju  bez bilo kakvog pokušaja i želje da utiču na nju ili da je kanališu.

Mnogo je još tema i problema o kojima bi svakako trebalo razgovarati i upoznati javnost  stoga na ovaj način upozoravamo predsjedvajućeg  OV da je njegova zakonska obaveza poštovanje Plana rada OV-a koji je Vijeće usvojilo ili da upozna javnost i Vijeće šta je razlog ne funkcionisanja Općinskog vijeća.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNZBiH – Krajiška stranka

Saopćenje za javnost Demokratske narodne zajednice BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije