Ekonomija     | 18.10.2019. 12:54 |

Predsjednik Vlade HBŽ-a održao sastanak s Odborom Seljačkoga saveza FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. listopada (FENA) – Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u petak je održao sastanak s predsjednikom Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Draganom Pavlovićem i članovima Upravnog odbora Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Ljubanom Gudeljem i Zdravkom Ercegom.

Razgovaralo se o nerealiziranom Programu utroška sredstava tekućih prijenosa „Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Predsjednik Vlade detaljno je i na temelju činjenica obrazložio na sastanku razloge kašnjenja usvajanja poticaja poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu u iznosu od milijun maraka utvrđenih Proračunom HBŽ-a.

Naglasio je da se mora poštovati Poslovnik o radu Vlade te županije i da na temelju toga Poslovnika mora biti kompletirana sva potrebita dokumentacija i da je resorni ministar ovu točku povukao sa sjednice županijske vlade održane 1. listopada 2019. godine o čemu je javnost prije nekoliko dana obavještena.

Predsjednik Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine Dragan Pavlović kazao je da nije imao o poticajima za poljoprivredu potrebite informacije.

 - Nakon dobivenih informacija na današnjem sastanku utvrdili smo da krivica nije do premijera HBŽ-a već da tu imaju drugi krivci. Mi smo spremni čekati usvajanje Programa utroška sredstava tekućih prijenosa 'Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji' utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2019. godinu koji nam je detaljno obrazložen. Ako itko bude opstruirao mi smo spremni na blokadu onih koji budu odgovorni za neusvajanje Programa- poručio je Pavlović.

Tijekom sastanka Jozić je upoznao sudionike sastanka da je u ponedjeljak, 21. listopada, zakazan kolegij 68. sjednice Vlade, a potom odmah i sjednica Vlade HBŽ-a na kojoj će se razmatrati i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa „Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih županijskim proračunom.

Razmijenjena su mišljenja i informacije o poljoprivredi. Zaključeno je da ubuduće komunikacija i suradnja Seljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine s Vladom HBŽ-a i drugim institucijama iz poljoprivrednog sektora budu intenzivnije kako bi se unaprijedio poljoprivredni sektor i izbjegle dezinformacije, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Prisegnulo 55 policijskih službenika MUP-a HBŽ

Livno: Večer poezije s mladim bosanskohercegovačkim pjesnicima 

Modna revija osoba s invaliditetom

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije