Sport     | 18.10.2019. 13:45 |

Treneri Veleža i Zrinjskog optimistični pred sutrašnji gradski derbi (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 18. listopada (FENA) – U okviru 13. kola nogometne Premijer lige BiH u subotu se na stadionu Rođeni igra gradski derbi između Veleža i Zrinjskog, a oba trenera na zajedničkoj konferenciji za novinare najavili su pobjedu svoje momčadi.

- Kao i sve druge protivnike, gledao sam i Velež u nekoliko utakmica i nema govora o ikakvom podcjenjivanju. Izuzetno respektiramo njihovu energiju i igre, pogotovo na domaćem terenu, ali neće biti nešto novo ako kažem da je momčad Zrinjskog kvalitetnija - kazao je Vukas.

No, dodao je kako ishod utakmice vjerojatno neće odlučiti kvaliteta nego hrabrost, borbenost i odvažnost.

- Mi na takav način sutra želimo izaći na teren i predstaviti se u tom svijetlu, jer samo agresivnost i srčanost na svakom dijelu terena može pokazati i izdignuti našu kvalitetu da dođemo do pobjede - istaknuo je Vukas.

Trener FK Velež Feđa Dudić kazao je kako se sutra igra za tri boda, ali i za prestiž.

- Odradili smo dobre mini pripreme van grada i osim odavno povrijeđenih Harisa Ovčine i Elmira Kuduzovića, svi igrači su na raspolaganju. Također, imam određenih dilema zbog pravila o broju stranaca, pa sam u izmjenama limitiran po pitanju centralnog napadača, ali spremno dočekujemo ovu utakmicu - kazao je Dudić.

Istaknuo je kako će od prve minute tražiti pobjedu te kako njega i njegovu ekipu dodatno hrabre dvije prethodne domaće utakmice protiv Tuzle Citya i Željezničara.

- Oni su na vrhu tablice i u tim utakmicama pokazali smo da osim borbenosti, agresivnosti i zalaganja imamo i određenu kvalitetu. Mislim da smo navedene protivnike nadigrali, jednu utakmicu smo uspjeli pobijediti, drugu nismo, ali smo u obje utakmice ostali neporaženi, tako da imamo respekt prema Zrinjskom, ali nikom ne priznajemo da je favorit u Vrapčićima, a tako će biti i sutra - naveo je Veležov trener.

Dudić je naglasio kako se nada dobroj utakmici bez ikakvog incidenta.

- Nadam se kako ćemo nakon utakmice pričati o dobrim potezima, dobrom odnosu, zalaganju i pojedincima, a ne o nekim drugim stvarima koje nemaju veze s nogometom - kazao je Dudić.

Kapetan Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako je ekipa spremna za sutrašnji derbi te kako se nada da će sve proći u najboljem redu.

- Nadam se da će ova utakmica biti jedan veliki spektakl jer ovaj grad to i zaslužuje - kazao je Stojkić.

Kapetan Veleža Denis Zvonić naglasio je kako će ekipa Veleža dati zadnji atom snage, pokazati želju i borbu i ispoštovati dogovor s trenerom te da pozitivan rezultat neće doći u pitanje.

Mostarski gradski derbi igra se u subotu, 18. listopada, s početkom u 15 sati, uz prijenos na platformi Moja tv.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3529

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/11DNMeZZHWihXbdlK3TIzGpFzzzQwlj7u?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo