Bosna i Hercegovina     | 18.10.2019. 15:20 |

Gradonačelnik Bihaća obećao podršku KŠC "Ivan Pavao II"

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 18. oktobra (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je ličnu i podršku Gradske uprave Bihaća u nastojanjima menadžmenta Katoličkog školskog centra Ivan Pavao II - Srednja medicinska škola, da osigura finansijska sredstva iz kantonalnog budžeta za slijedeću godinu, a koja su neophodna za rad ove obrazovne ustanove.

Fazlić je danas održao sastanak za roditeljima i nastavnicima ove srednjoškolske ustanove, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Grada Bihaća.

- KŠC je od strateškog interesa za Grad Bihać i svi oni koji rade protiv njega, zapravo rade protiv građana Bihaća. Ljetos sam otvorio priču s kantonalnim zvaničnicima oko rješavanja finansiranja i imao sam dobar odgovor, ali ću opet izvršiti pritisak na kantonalne vlasti da KŠC bude dio Budžeta USK-a za 2020. godinu. Radi se o iznosu do 400.000 KM i to nije iznos zbog kojeg trebamo praviti probleme - kazao je Fazlić.

Članovi Vijeća roditelja i menadžment škole očekuje da će kroz razgovore i dogovore s kantonalnim zvaničnicima rješiti pitanje finanaciranja za slijedeću godinu, kako ne bi došao u pitanje nastavni proces za 120 učenika ove škole. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta