Regija     | 18.10.2019. 20:23 |

Pendarovski sazvao na liderski sastanak u nedjelju- mediji

FENA Agencije

SKOPLJE, 18. oktobra (FENA) - Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zakazao je za nedjelju sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji nakon neusvajanja odluke evropskih lidera o dodjeli datuma za pregovore s tom zemljom, prenijela je MIA.

Kako je saopšteno iz kabineta makedonskog predsjednika, pozvani su premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, predsjednik vladajuće albanske stranke DUI Ali Ahmeti i predsjednici opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance, Alternativa i Pokreta Besa, Zijadin Sela, Afrim Gaši i Bilal Kasami.

Prethodno je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, nakon nedobijanja datuma za pregovore sa EU, pozvao na sastanak državnog vrha i poručio da će prisustvovati na sastanku koji je najavio predsjednik Stevo Pendarovski.

"Vrijeme je za mudre, logične i čvrste odluke. Pozivam na susret državnog vrha na kome će se razgovarati o svemu ovome, a prije svega zbog budućnosti Makedonije", izjavio je Mickoski.

Lider opozicione albanske stranke u Sjevernoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadin Sela pozvao je premijera Zaeva da dadne ostavku i raspiše prijevremene izbore, prenosi Tanjug.

On smatra da premijer i vlada treba da preuzmu odgovornost zbog neuspjeha zemlje da dobije datum za početak pregovora sa EU.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta