Kultura     | 20.10.2019. 13:11 |

Bogat program ovogodišnje manifestacije 'Uskopaljske jeseni'

FENA Saopćenje

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 20. listopada (FENA) – Tradicionalna kulturna manifestacija ''Uskopaljske jeseni'' bit će održana od 20. do 27. listopada u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' podružnica Uskoplje .

Program će započeti u nedjelju u 19 sati tribinom s Josipom Mlakićem, predstavljanjem knjige ''Evanđelje po Barabi'' te izložbom domaćih umjetnika.

 ''Osim što čuvaju tradicionalne vrijednosti ovoga kraja, Uskopaljske jeseni promoviraju i njegovu kulturu i stvaralaštvo te služe kao platforma na kojoj se razmjenjuju iskustva i stvaraju nova prijateljstva'', navode organizatori.

U sklopu manifestacije, koja obiluje brojnim kulturnim događajima, bit će upriličen dramski komad ''Snovopriča o životu Petra Barbarića'', projekcija filma za djecu ''Uzbuna na zelenom vrhu'' te glazbeni program ''U Uskoplju pjesma ori''.

Također, bit će održan i igrokaz ''Kombinacija boja'', glazbeni program ''Kolo pred berbu'' te dokumentarni film ''Ganga'' redatelja Zdenka Jurilja.

Završni dan manifestacije rezerviran je za glazbeno-umjetnički program "Kroz Uskoplje s pjesmom", u sklopu kojeg će nastupiti dvanaest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana