Stranačke aktivnosti     | 20.10.2019. 12:58 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok: Najviše priznanje Bihaća uručiti evropskoj prvakinji Azri Dedić, a NB će dodijeliti godišnju sportsku stipendiju

Nezavisni blok pokrenuo je inicijativu da se ovogodišnje najviše priznanje Grada Bihaća za izuzetne doprinose i afirmaciju Grada dodijeli hrabroj Azri Dedić, prvakinji Evrope u džudou, koja je na najljepši način promovisala Grad Bihać, ali i cijelu BiH. Vjerujemo da će gradska uprava i odgovorni u Bihaću prihavititi i podržati ovaj prijedlog koji predstavlja napljepšu priču koja dolazi iz ovoga Grada u 2019. godini.

Također, Nezavisni blok će iz sredstava Fonda solidarnosti ove stranke, putem kojeg se stipendiraju učenici, studenti i mladi talenti, osigurati godišnju sportsku stipendiju za Azru Dedić.

“Pozivamo gradsku upravu da finansijski nagradi Azru Dedić za njen trud i rezultate, a pozive upućujemo i prema višim nivoima, Vladi USK, Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH da hitno donesu odluke za finansijsku podršku ove hrabre djevojke, jer njen uspjeh i rezultat su najbolji promotor vrijednosti našega sporta i mogu biti inspiracija za mnoge malde sportiste širom naše države. Uz veliki uspjeh Amela Tuka, ovaj rezultat Azre Dedić nas također čini posebno ponosnim i vjerujemo da će nadležni u institucijama svih nivoa u BiH podržati ovaj naš prijedlog.”- izjavio je Ismar Cerić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Bihać.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta