Kultura     | 21.10.2019. 11:14 |

Predstava HNK Mostar 'Gnijezdo' na 11. međunarodnom festivalu glumca

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Na 11. međunarodnom festivalu glumca "Zaplet" u Banjoj Luci glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru izvest će predstavu "Gnijezdo".

"Banju Luku jedva čekam. Na prošlom gostovanju u ovom gradu nam je zaista bilo prelijepo. Grad me oduševio, a podjednako i publika koja je bila fenomenalna. Iako je ovo festival glumca na kojemu će se podijeliti nagrade, one nikada nisu cilj. Zapravo je cilj da ovu predstavu vidi što više ljudi u raznim gradovima jer joj je drugačiji koncept i pristup. Kontakt s publikom je prisniji i zato mi je drago da upravo 'Gnijezdo' ide na ovaj festival", kazala je Nikolina Marić koja glumi u toj predstavi.

Pored "Gnijezda" u natjecateljskom programu festivala "Zaplet" su i predstave "Pad" Centra za kulturu Svilajnac, "Eling" Satiričnog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba te "Ovaj će biti drugačiji" beogradskog Ateljea 212.

Festival organizira Gradsko pozorište "Jazavac", a Banjalučani ga uvijek s nestrpljenjem očekuju. Za njega se uvijek traži ulaznica više, a festival promovira i nagrađuje mlade kazališne stvaratelje iz svih oblasti teatra, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'