Ekonomija     | 21.10.2019. 12:51 |

U Livnu prodata zaplijenjena imovina za 150.923 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - U postupku prinudne naplate, Kantonalni porezni ured Livno izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika - dužnika u ukupnom iznosu  od 150.923 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata je imovina poreznog obveznika - dužnika „Unimax“ d.o.o Livno u ukupnom iznosu  150.100 KM. Prodat je poslovni objekt i dva zemljišta.  

Također, u postupku prinudne naplate prodata je i imovina poreznih obveznika „Perla“ d.o.o. Livno, „Li Pam“ d.o.o, „Čulin mlin“ d.o.o. Livno i „GAIA“ d.o.o Livno.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obaveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, jer za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

 - Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu - saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

PUFBiH - Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 76.400 KM

PUFBiH - Rokovi za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak i Prijave poreza na dobit

Porezna uprava FBiH: U 248 inspekcijskih nadzora otkrivena 42 radnika 'na crno'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!