Bosna i Hercegovina     | 21.10.2019. 13:54 |

Vlada ZDK Gradu Visoko prenosi sredstva za izgradnju rezervoara Dubrave

FENA Saopćenje

ZENICA, 21. oktobra (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dala je saglasnost Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da na Grad Visoko prenese sredstva u iznosu od 480.000 KM planirana u Programu utroška sredstava vodnih naknada za 2019. godinu za realizaciju projekta "Izgradnja rezervoara Dubrave".

Na taj način će se JKP "Visoko" d.o.o. Visoko, kao implementatoru projekta, omogućiti provođenje tenderske procedure u skladu s pravilima EBRD-a, kod kojeg će se putem kredita osigurati drugi dio sredstava.

Za projekte na području grada Visoko ove godine je iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona izdvojeno ukupno 930.789 KM. Pored projekta "Izgradnja vodovoda Dubrave", finansiraju se i nezavršeni projekti "Regulacija Muhašinovićkog potoka" (271.158 KM), "Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže s kolektorom u ulici Mladih Muslimana" (83.483 KM), "Izgradnja kanalizacionog sistema u Gornjim Porječanima" (91.000 KM) te projekt "Utvrđivanje vodnog dobra na rijeci Fojnici" (5.148 KM), saopćeno je iz Press službe ZDK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Vlada ZDK odobrila tri miliona za specijalizacije ljekara KBZ-a, za mamograf u Visokom 250.000 KM

Vlada ZDK uvela dodatak na djecu i mlade s invaliditetom, odobrena sredstva i za 61 radnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo