Bosna i Hercegovina     | 21.10.2019. 16:08 |

Počinju radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Radovi na rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića u općini Novi Grad Sarajevo uskoro će početi.

To je ozvaničeno današnjim potpisivanje prvog pojedinačnog ugovora za izvođenje radova u vrijednosti 2,2 miliona KM koji su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme Euro-Asfalt Hamed Ramić, uz prisustvo ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete.

Radi se o prvom pojedinačom ugovoru u sklopu okvirnog sporazuma za rekonstrukciju ulice Džemala Bijedića koji je ranije potpisan s firmom Euro-Asfalt u vrijednosti 6,5 miliona KM.

Taj ugovor podrazumijeva rekonstrukciju i proširenje prvih 900 metara ceste od 9. transverzale, odnosno od firme Energoinvest TDS d.d. do raskrsnice kod firme Gras.

Efendić je rekao da ta saobraćajnica ima dvije kolovozne trake, a planirano je da bude proširena na četiri.

Dodao je da će se u periodu do zime radovi vršiti izvan trupa saobraćajnice, a oni podrazumijevaju zamjenu instalacija i proširenje same saobraćajnice.

Planirano je da se većina radova izvodi u noćnim satima kako bi što manje uticali na samo odvijanje saobraćaja. Početkom naredne građevinske sezone trebalo bi sve biti spremno za asfaltiranje saobraćajnice u novom profilu s četiri kolovozne trake.

Ministar Šteta kazao je da se radi o vrlo bitnoj dionici koja će se u konačnici raditi od 9. do spoja sa 5. transverzalom, a bit će izvršena rekonstrukcija i proširenje 2,3 kilometra saobraćajnice.

Rok za izvođenje radova predviđenih prvom fazom je šest mjeseci, saopćeno je iz Općine Novi Grad. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'