Kultura     | 22.10.2019. 10:16 |

Prva repriza predstave 'Što te nema' u petak u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. listopada (FENA) - Prva repriza predstave "Što te nema...", autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, bit će odigrana na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 25. listopada, u 20 sati.

Riječ je o prvoj koprodukcijskoj predstavi Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok je izvršni producent Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar.

Sevdah drama "Što te nema ..." po prvi put postavlja na "daske koje život znače" priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi s Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri kazališne kuće, kostimi karakteristični za razdoblje u kojem se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća nas na duh vremena u kojem je Šantić živio.

U predstavi igraju: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić (NPRS Banja Luka); Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac (NP Mostar); Ivan Skoko (HNK Mostar) te Elmedin Balalić Titi, Aleksa Krulj / Dino Spahić i Aljoša Golo / Igor Buhovac.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografiju Ivana Ristić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena stota godišnjica smrti Alekse Šantića

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Večer sjećanja povodom 100. godišnjice smrti Alekse Šantića

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije