Bosna i Hercegovina     | 22.10.2019. 11:59 |

Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji 'Mak' zbog trgovine narkoticima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, cannabis  i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifrovanim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali „ruševina“, odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima.
 
Inače, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke suda, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Policijski izvještaj - Švedska ima oko 62.000 osoba aktivnih i povezanih s kriminalnim mrežama

Općinski sud u Sarajevu - U vezi sa slučajem B.S. propust napravili uposlenici MUP-a KS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo