Stranačke aktivnosti     | 22.10.2019. 14:52 |

Saopćenje za javnost KO PDA TK

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona poziva aktuelnu Vladu Tuzlanskog kantona da svoju nestručnost i neposvećenost radu, kao i dosadašnje gafove i propuste, ne kompenzira s naslovima i dezinformacijama od kojih očekuje političke poene.

Konkretno, Kantonalna vlada je na 11. redovnoj sjednici, održanoj 15. oktobra ove godine, u izvještaju pod naslovom „Po prvi puta defektolozi i u srednjim školama“, prihvatila tekst Aneks Sporazuma o međusobnoj saradnji u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH, čime se omogućava zapošljavanje defektologa u srednjim školama.

Poštovani članovi nekompetentne Vlade i resornog Ministarstva, kao izvršna vlast trebali biste biti upoznati da su defektolozi dugi niz godina angažovani u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, od kojih neki i više od decenije na neodređeno vrijeme.

Podsjećanja radi, a u cilju upoznavanja javnosti, pozivamo da pogledate konkurse za prijeme u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika, samim tim i defektologa, u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona od 26. decembra 2018. godine godine i 29. decembra 2017.  godine, objavljenih na web stranici Ministarstva obrazovanja i nauke TK.

Ovom prilikom ne želimo edukovati Vladu TK o inkluzivnoj filozofiji baziranoj na kulturi, politici i praksi, ali smo obavezni ukazati na lažno izvještavanje i pružanje netačnih informacija.

Dakle, prestanite sa obmanjivanjem javnosti, ako ne znate, pitajte!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo