Bosna i Hercegovina     | 22.10.2019. 15:50 |

Finansijska podrška Općine Centar za projekte u Goraždu

FENA Muhamed Hadžibegić

GORAŽDE, 22. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je danas u Goraždu ugovore o doniraju sredstava Domu za stara i iznemogla lica, te za sanaciju ceste do Zaimovog dola.

Ajnadžić je izjavio da Općina Centar u kontinuitetu pomaže drugim općinama i gradovima u oblasti socijalne politike, infrastrukture, zdravstva i potreba povratničke populacije.

- Danas zajedno s predsjednicom FBiH Melikom Mahmutbegović obilazim Foču, Goražde i Ustikolinu i nadam se da će od toga biti koristi, posebno za povratničku populaciju - naveo je Ajnadžić.

Mahmutbegović je istakla da je ono što je Vlada BPK uradila u kratkom periodu za primjer drugima.

- Ne sumnjam da će u saradnji s gradonačelnikom uspjeti realizirati i nove projekte koje su planirali - dodala je Mahmutbegović.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća zahvalila je potpredsjednici Mahmutbegović i načelniku Ajnadžiću na posjeti i finansijskoj podršci za projekte koje su prepoznali kao korisne.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović također je zahvalio za podršku i posjetu, kao i za iskazanu namjeru za uključivanje u nove projekte.

Prije dolaska u Goražde, Mahmutbegović i Ajnadžić su posjetili povratničke porodice s kojima su razgovarali o problemima s kojim se susreću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo