Bosna i Hercegovina     | 22.10.2019. 17:08 |

Čović i Sattler razgovarali o političkoj situaciji u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. listopada (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera.

Tijekom posjeta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Europskoj uniji i NATO savezu, te provođenju ključnih reformskih procesa, priopćeno je u utorak iz HDZ-a BiH.

Sugovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika Općih izbora 2018. ističući kako kompromis mora biti postignut kako bi se žurno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak reformskih procesa u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler istaknuo je kako su politički dijalog i kompromis neophodni čimbenici napretka i puta prema integraciji, stabilnosti i napretku.

Čović je zahvalio specijalnom predstavniku na podršci Europske unije te istaknuo kako su hrvatski politički predstavnici u potpunosti opredijeljeni za europski i euroatlantski put BiH.

"Uspostava vlasti sukladno dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača temelj su stvaranja bolje budućnosti za žitelje Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sattler: CIK je zadužen za izborni proces u BiH, tako će ostati i u budućnosti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo