Stranačke aktivnosti     | 23.10.2019. 08:13 |

Saopćenje za javnost Stranke za Bosnu i Hercegovinu

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost – Zaključci sa 74. sjednice

Predsjedništva Stranke za BiH   

Stranka za BiH je danas održala 74. sjednicu Predsjedništva na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1.    Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava zabrinutost za alarmantno stanje sa migrantskom krizom u USK i poziva sve institucije u Bosni i Hercegovini da se aktivno uključe u rješavanje migrantske krize, te očekuje da cijeli teritorij države Bosne i Hercegovine podnese jednak teret migranata, a ne samo USK i Bošnjaci kao većinski narod u tom Kantonu. 

2.    Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva izborne pobjednike da konačno formiraju vlast na nivou Bosne i Hercegovine, kao i Federacije Bosne i Hercegovine, jer podsjećamo ih da smo već u drugoj godini ovog mandata. U suprotnom ovo će biti mandat bezvlašća i vlada u tehničkim mandatima.

3.    Predsjedništvo Stranke za BiH donijelo je niz zaključaka oko aktivnijeg djelovanja na terenu i priprema za predstojeće lokalne izbore.

4.    Predsjedništvo Stranke za BiH donijelo je zaključak da će se 75. sjednica Predsjedništva Stranke za BiH održati 25.11.2019. u Doboju sa osnovnom temom – Položaj Bošnjaka u entitetu Republika Srpska, kao i nastupu Stranke za BiH na lokalnim izborima u entitetu Republika Srpska.

5.    Predsjedništvo Stranke za BiH donijelo je zaključak o održavanju Konvencije Stranke za BiH koja će biti održana u trećoj dekadi decembra 2019. godine. O detaljima Konvencije javnost će biti blagovremeno obavještena.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Čavalić i Omerović predlažu strožije kazne za vozače pod utjecajem aklohola

Članovi predsjedništva Stranke za BiH iz Goražda podnijeli ostavke na sve stranačke funkcije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo