Bosna i Hercegovina     | 23.10.2019. 09:15 |

Pendeš: ANP ne smije biti platforma za unutarnje nesuglasice

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. listopada (FENA) - Ministrica obrane BiH Marina Pendeš izjavila je kako je nužno žurno provesti rezultate Općih izbora 2018. te vlast formirati dogovorom izbornih pobjednika.

Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati, kazala je ministrica Pendeš, istaknuvši da obaveze koje je kao država preuzela Bosna i Hercegovina mora ispunjavati kako bi se dokazala kao ozbiljan suradnik euroatlantskih partnera, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

- ANP znači djelovanje na području političkih, pravnih, obrambenih i sigurnosnih, gospodarskih i drugih pitanja. Implementacijom ANP-a stvara se potencijal za ostvarenje utvrđenih strateških ciljeva i prioriteta. Kroz implementaciju poglavlja o obrambenim i vojnim pitanjima Oružane snage će efikasnije implementirati alate partnerske suradnje kako bi se povećale sposobnosti i učinkovitost, kako Oružanih snaga, tako i sigurnosnog sustava BiH - izjavila je ministrica Pendeš.

Pendeš je poručila kako je ANP nužno staviti na dnevni red Vijeća ministara BiH.

- Imajući u vidu aktualni trenutak u političkom procesu, interese, ciljeve i očekivanja svih naroda u BiH, ne bi se smjelo dopustiti da se rješavanje tehničkog pitanja kao što je usvajanje i prezentiranje ANP-a tretira kao platforma za daljnje unutarnje nesuglasice. Hrvatski politički predstavnici, HDZ BiH i HNS, nastavit će se zalagati da to da BiH ispuni strateške vanjskopolitičke ciljeve i pridruži se EU i NATO - dodala je ministrica Pendeš, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana