Bosna i Hercegovina     | 23.10.2019. 14:36 |

U Općini Prozor-Rama žene pokreću pet novih biznisa

FENA Saopćenje

PROZOR/RAMA, 23. listopada (FENA) - USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u suradnji s Općinom Prozor-Rama osigurao je 39.000 maraka za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Financijsku podršku dobilo je pet žena iz Prozor-Rame, a u utorak su i službeno potpisani ugovori. Biznisi će biti pokrenuti u području proizvodnje, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i uslužnih djelatnosti, a poduzetnicama će biti pružena financijska i mentorska podrška u pokretanju i održavanju biznisa.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću USAID-a.

Anđa Lovrić iz Prozor-Rame jedna je od dobitnica sredstava za pokretanje vlastitog biznisa iz Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, te namjerava pokrenuti biznis koji će omogućiti pomoć u kući starim i nemoćnim osobama.

"Prije tri ili četiri godine sam čak i sama htjela pokrenuti biznis, a podrška USAID-a i Općine Prozor-Rama puno mi znači i nadam se da ću uspjeti u svom biznisu", izjavila je Anđa.

Rukovoditelj Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Općine Prozor-Rama Josip Juričić kazao je kako se ova općina uvijek rado uključuje u javne pozive međunarodnih institucija.

"Ovaj put smo imali čast da budemo jedna od devet općina koje sudjeluju u ovom USAID-ovom programu, a ugovore koje smo potpisali garantiraju pet novih radnih mjesta što je od velike važnosti za našu općinu", naglasio je Juričić.

Sredstva se dodjeljuju kroz navedeni Fond koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada podržano više od 100 biznisa.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja Fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog proračuna i otvaranje novih radnih mjesta.

Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Na sjeveru Kosova u 2023. prikupljeno oko 2 milijuna eura od poreza registriranih biznisa

Oko 180 žena u Gazi porodi se svaki dan u nehumanim uslovima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'