Sport     | 24.10.2019. 10:25 |

Čelik želi i drugi ovosezonski trijumf protiv Veleža

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 24. oktobra (FENA) – Nakon dobre igre, ali ipak poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Sarajeva (0:2), nogometaši Čelika sutra u 18.00 sati na Bilinom polju dočekuju mostarski Velež. 

Čelik je u prvom ovosezonskom međusobnom duelu u Vrapčićima slavio s 2:1, a u taboru zeničkog premijerligaša očekuju da će upisati i drugu ovosezonsku pobjedu te zadržati prednost ispred susjeda na tablici. Čelik je osmi sa 16, a Velež je s bodom manje na 9. mjestu BHT Premijer lige. 

-Velež u posljednje vrijeme ima dobre rezultate i dobro igra, ali mi se spremamo da osvojimo tri boda. Imamo dobru atmosferu u timu i tako se spremamo u glavi. Nemamo drugu soluciju osim osvojiti tri boda. Bilo ko da nam dolazi, igrom ponašanjem i samopouzdanjem, ali i na krilima dobre igre protiv Širokog Brijega i Sarajeva, želimo pokazati kvalitet i pobijediti na svom terenu - kazao je na današnjoj pres-konferenciji prvi pomoćni trener zeničkog tima Igor Jović.

On je najavio kako jedino Marko Perišić, zbog crvenog kartona kojeg je dobio u prošlom kolu u Sarajevu, sigurno neće igrati, dok je upitan i Haris Dilaver koji još osjeća posljedice povrede iz utakmice protiv Širokog Brijega.  

Bivši grač Veleža, a sada zeničkog kluba, krilo Ševko Okić, istakao je da je ekipa Veleža sada puna samopouzdanja, nakon trijumfa u prošlom kolu u gradskom derbiju protiv Zrinjskog (1:0).

-Ko god da nam dolazi, mi idemo na tri boda. Mislim da ćemo ponoviti kvalitetnu igru iz utakmica protiv Širokog i Sarajeva i pobijediti - kaže Okić, koji dodaje kako se i Čelik, dolaskom novog trenera Slaviše Božičića, psihološki podigao te da ima šta pokazati.

Nada se, kaže Okić, da će dobrim igrama i rezultatima vratiti i navijače, koji su se i zbog gostujuće pobjede protiv Veleža, na početku sezone bili vratili na Bilino polje. U posljednjim domaćim utakmicama Čelika bilo ih je puno manje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM u cilju deblokade računa

Čelik zvanično otkazao i utakmicu protiv Posušja te će biti izbačen u niži rang

Bulajić: Nemam više snage za ovaj posao, ali nemam kome predati Čelik

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo