Svijet     | 24.10.2019. 13:06 |

ITV - Svih 39 žrtava u kamionu u Britaniji bili su Kinezi

FENA Internet

LONDON, 24. oktobra (FENA) - Svih 39 ljudi pronađenih mrtvih u kamionu u blizini Londona bili su Kinezi, javila je ITV u četvrtak, dok policija ispituje vozača kamiona uhapšenog pod sumnjom za ubistvo.

Pripadnici hitne pomoći i policije izvukli su tijela 38 odraslih i jednog tinejdžera u srijedu ujutru iz hladnjače u industrijskoj zoni Greys, 32 kilometra istočno od britanske prijestonice.

Policija još nije identifikovala žrtve ali je ITV javio da su svi bili Kinezi.

Vozač, 25-godišnjak iz Sjeverne Irske, drži se u pritvoru. Izvor blizak istrazi izjavio je da se on zove Mo Robinson i da je iz mjesta Portadown u Sjevernoj Irskoj.

BBC je javio da je policija provela racije po dvije kuće u Sjevernoj Irskoj u okviru istrage.

Hladnjača je stigla na dokove Purfleet u južnoj Engleskoj, nakon što je doputovala iz belgijske luke Zeebrugge. Sumorno otkriće tijela desilo se sat vremena kasnije, u 1,40 sati ujutru po lokalnom vremenu. 

Godinama se ilegalni imigranti pokušavaju domoći Britanije skriveni u prikolicama kamiona, često nastojeći da dođu do Ujedinjenog Kraljevstva s evropskog kopna.

U najvećoj britanskoj tragediji s ilegalnim imigrantima, tijela 58 Kineza pronađena su nakrcana u kamionu koji je prevozio paradajz u južnoj luci Dover u 2.000. godini. Vozilo je počelo svoje putovanje u  Zeebruggeu, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Međunarodne humanitarne organizacije osudile britanske planove o slanju azilanata u Ruandu

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

Sunak obećao slati tražioce azila u Ruandu u roku od 10 do 12 sedmica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta