Bosna i Hercegovina     | 24.10.2019. 13:44 |

Vlada FBiH - Izjašnjenja o inicijativama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH dostavljena je ova verzija dijela saopćenja sa 196. sjednice Vlade FBiH koja se odnosi na izjašnjenja o inicijativama. Molimo da koristite ovu verziju.

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrala inicijativu za donošenje Uredbe o odsustvu s posla usvojitelja djeteta, koju je podnijela zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Lana Prlić.

Izražavajući senzibilitet i želju da ovo pitanje bude riješeno na adekvatan način, Vlada FBiH će inicirati izmjene i dopune relevantnih propisa i to predložiti Parlamentu FBiH na usvajanje.

Povodom inicijative koju su pokrenuli poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Elzina Pirić i Safer Demirović za izmjenu i dopunu Zakona o Poreznoj upravi FBiH, po kojoj bi u nadležnost ove institucije bio uvršten Zakon o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu 2008. do 2015. godine. Stav Federalne vlade je da, ni prema ovom zakonu ni prema obrazloženju inicijative, nije jasno koji bi to bili poslovi Porezne uprave, jer ona ne može kontrolisati budžet Federacije BiH u izdvajanju sredstava. To je razlog što inicijativa nije mogla biti prihvaćena, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu