Ekonomija     | 24.10.2019. 16:13 |

FIA primljena u punopravno članstvo Udruženja evropskih poslovnih registara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Finansijsko-informatička agencija Federacije BiH FIA primljena je danas u punopravno članstvo Udruženja evropskih poslovnih registara (EBRA) na redovnoj Godišnjoj skupštini EBRA-e koja se održava u Rimu. Odluka o prijemu FIA-e u punopravno članstvo donesena je jednoglasno.

Predsjednik EBRA-e Antti Riivari izrazio je srdačnu dobrodošlicu FIA-i u punopravno članstvo te asocijacije.

Direktor FIA-e Esad Mahmutović zahvalio je na jednoglasnoj podršci naporima i radu FIA-a, te naglasio da su planovi FIA-e za budućnost još ambiciozniji i sveobuhvatniji.

- FIA je spremna preuzeti središnju ulogu u upravljanju poslovnim registrima Federacije BiH, u skladu s principima i standardima dobre prakse Evropske unije kako bi bili pouzdan partner evropskoj poslovnoj zajednici u izgradnji kapaciteta "business inteligence", te pripremi i provedbi makroekonomskih politika i strategija - kazao je Mahmutović.

Udruženje evropskih poslovnih registara radi na uspostavljanju međunarodne zajednice poslovnih registara koji uzajamno sarađuju na zajedničkim inicijativama, razvijaju i dijele znanja i iskustva, te zajedničkim naporima unapređuju poslovne registre, saopćeno je iz FIA-e.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Pet država potvrdilo članstvo u BRICS-u

Grlić Radman: Hrvatska je primjer za zemlje zapadnog Balkana

Delić potpisao Memorandum s FIA-om o ustupanju podataka ove agencije

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'