Ekonomija     | 24.10.2019. 16:37 |

Predstavnici VTK dogovorili modalitete saradnje sa kineskim gradom Nanjingom

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) – Kineski predstavnici iz oblasti turizma iz grada Nanjing zainteresovani su za povećanje turističke razmjene sa Bosnom i Hercegovinom – izjavio je danas zamjenik generalnog sekretara Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković na konferenciji o „Mogućnostima unapređenja saradnje u turizmu“.

Predstavnici Komore ugostili su delegaciju iz Nanjinga, koji ima 11 miliona stanovnika.

- Dogovorili smo neke modalitete saradnje, a sada je na turističkim uposlenicima jedne i druge strane da probaju dogovoriti detalje da se vidi šta se sve može napraviti u cilju povećanja broja gostiju iz Kine, prevashodno Nanjinga – istakao je Marinković.

Cilj je postići da se turisti iz Kine zadržavaju barem dvije noći u Bosni i Hercegovini i to u okviru regionalne posjete zemljama okruženja.

- Sarajevo postaje jedna od svjetskih destinacija za putovanje. Iako se ne čini zbog velike udaljenosti Sarajevo i Nanjing imaju dosta toga zajedničkog, prije svega u historijskom i kulturnom pogledu – kazao je predsjedavajući konsultativne konferencije za turizam Nanjinga Liu Yi'an.

Nada se da će ova posjeta Sarajevu pomoći turističkim akterima u razvijanju saradnje, te pozvao zainteresirane u posjetu gradu Nanjing.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo