Ekonomija     | 25.10.2019. 07:24 |

Konferencija o islamskim finansijama i ekonomiji u jugoistočnoj Evropi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Konferencija o islamskim finansijama i ekonomiji u jugoistočnoj Evropi "Sarajevo Islamic Finance and Economics" (SIFEC) bit će održana danas u Sarajevu.

Na tom skupu bit će razmatrana savremena pitanja u oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, a posebno pitanje finansijske inkluzije i društveno odgovornog poslovanja banaka kao i neki od slučajeva iz prakse Islamskih finansija u zapadnim razvijenim zemaljama (Norveška, Njemačka), ali i drugih zemalja (Indonezije, Turska, Albanije, Malezije, Nigerije, Bosne i Hercegovine).

U okviru specijalnog panela, istraživači s Instituta za mir iz Osla prezentirat će prve nalaze istraživanja o finansijskom isključivanju manjina u Nordijskim zemljama (FINEX).

Osnovni cilj konferencije jeste da okupi eksperte iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija, koji će prezentirati naučne istraživačke radove, ali i razmijeniti iskustva iz ove značajne naučne oblasti.

Ovim će se pruži prilika i studentima da razmijene iskustva i ideje s ekspertima, a očekuje se i uspostava stabilne mreže akademika i poslovnih ljudi u ovoj značajnoj oblasti, saopćili su organizatori.

Organizator konferencije je Evropsko udruženje za islamsku ekonomiju, bankarstvo i finansije u saradnji s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Institutom za mir iz Osla, KT BANK AG, Bosna Bank Internationalom, Centrom za islamske finansije Univerziteta u Boltonu, Centrom za napredne studije iz Sarajeva, United Bank of Albania, Zaim Univerzitetom Istanbul i Utara Univerzitetom Malezija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo