Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 13:11 |

NB: Bez obzira na evropsko 'ne' proširenju, moramo graditi institucije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Nezavisni blok smatra poraznom činjenicom i historijskom greškom odluku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da stavi veto na početak pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji.

- Bez obzira na ovo potkopavanje samih temelja na kojima je izgrađena moderna Evropa, mi pozivamo sve u Bosni i Hercegovini da i dalje rade na jačanju institucija, izgradnji pravne države i ispunjavanju kriterija koji će našoj zemlji i našim građanima omogućiti bolji životni standard - poručili su iz Nezavisnog bloka. 

Predsjedništvo Nezavisnog bloka također je podržalo inicijativu da se donese zakonsko rješenje za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, kao i podršku da se u Skupštini Unsko-sanskog kanona donese zakonska regulativa o prijavljivanju i postupku provjere podataka o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija u tom kantonu.

- Donošenjem zakona koji su dobra evropska praksa, poput onog o izjednačavanju prava porodilja na prostoru cijele BiH i dokazivanja porijeklu imovine, na čemu će Nezavisni blok putem svojih poslanika insistirati na svim nivoima, gradi se društvo povjerenja i odgovornosti - saopćeno je iz Nezavisnog bloka. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije