Stranačke aktivnosti     | 25.10.2019. 11:33 |

Priopćenje za javnost KO SDP-a HNK

FENA Saopćenje

U četvrtak u Mostaru Kantonalna organizacija SDP BiH  održala je okrugli stol na temu: Zakon o prijavljivanju imovine imenovanih i izabranih zvaničnika. Svrha donošenja ovog zakona je transparentnost i javna kontrola rada nosilaca javnih funkcija u Kantonu, a što će svakako doprinijeti smanjenju korupcije i nezakonitog bogaćenja istih.

Na okruglom stolu prisutnim je predstavljena dobra praksa iz Kantona Sarajevo vezana za donošenje ovakvog zakona te je predstavljen radni materijali zakona koji se odnosi na Hercegovačko-neretvansi kanton. Uvodničari na okruglom stolu bili su predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić i Adna Hanić-Zalihić, mr.iur. Moderator okruglog stola bila je Alma Pelo Zagorčić. Na okruglom stolu, pored građana, prisutni su bili i  predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana.

Ovo je bila prva rasprava o radnom materijalu ovog zakona. Kantonalna organizacija će u narednom periodu organizirati slične raprave i u drugim općinama kantona s ciljem izrade što kvalitetnijeg zakona koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDP-a HNK

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'