Ekonomija     | 25.10.2019. 12:49 |

Šantić i Emina u subotu na Starom mostu dočekuju povijesne ličnosti Sarajeva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. listopada (FENA) - Čuveni mostarski pjesnik Aleksa Šantić i Emina, žena kojoj je posvetio jednu od najljepših ljubavnih pjesama, u subotu, 26. listopada na Starom mostu u Mostaru ugostit će povijesne ličnosti Sarajeva - Isa-bega Ishakovića, Gazi Husrev - bega, Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sophie Chotek te Gavrila Principa.

 Riječ je o performansu #SarajevoReborn koji se realizira u okviru projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2019", a u kojem mladi bh. glumci, kostimirani u povijesne ličnosti iz dva najznačajnija razdoblja bh. prošlosti, otomanskog i austrougarskog, defiliraju ulicama grada kako bi po uzoru na svjetske metropole zabavili domaće i strane turiste i građane, te ih na interaktivan i maštovit način upoznali s prošlošću zemlje.

 Na Starom mostu će boraviti od 11.30 do 13.30 sati.

 "Sunčana strana Federacije BiH 2019." je turističko-kulturni projekt kojeg zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, a programi će se do kraja godine održavati u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju. Projekt sufinansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom