Ekonomija     | 25.10.2019. 13:13 |

Potpisani sporazumi za infrastrukturne radove u Hadžićima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović potpisali su dva sporazuma o sufinansiranju infrastrukturnih projekata, vrijednosti 850.000 KM.

Prvi sporazum odnosi se na izvođenje radova unapređenja putne infrastrukture sa parkingom na području Privredne zone Hadžići, čija je vrijednost 650.000 KM. Ove poslove Ministarstvo će sufinansirati sa 250.000 KM, a ostatak sredstava će osigurati Općina Hadžići.

Na osnovu drugog sporazuma izvodit će se radovi na revitalizaciji horizontalne i vertikalne siganlizacije puteva na području općine Hadžići. Za to će Ministarstvo i Općina izdvojiti po 100.000 KM.

-  Ono što je bitno jeste da smo se danas dogovorili da ćemo u narednih 15 dana organizovati još jedan operativni sastanak na kojem ćemo razmotriti dodatne mogućnosti za investiranje u ovoj godini u Hadžiće , ali i da kvalitetno priđemo 2020. godini i novoj građevniskoj sezoni - istakao je ministar Šteta, navedeno je u saopćenju Općine Hadžići.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nastavlja se sanacija Ulice kralja Petra Krešimira lV. u Mostaru

Njemačka želi uvesti mjere na zaštiti ključne infrastruktire

Potpisani ugovori za infrastrukturne projekte u Novom Gradu vrijedne 3,63 miliona KM (VIDEO)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel