Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 13:53 |

Herceg primio novog generalnog konzula Turske u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u petak u nastupni posjet novoimenovanoga generalnog konzula Republike Turske u Mostaru Kudreta Oytana.

Čestitajući Oytanu na preuzimanju dužnosti generalnoga konzula, Herceg je istaknuo dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ-a te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unapređenjem.

Na susretu je bilo riječi o aktualnom stanju kako u HNŽ-u, tako i u BiH, potom o određenim aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnostima uspostavljanja konkretnije suradnje na polju razvitka gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

- Važnu ulogu u gospodarskomu razvitku u Hercegovačko-neretvanskoj županiji igra Zračna luka Mostar koja nam je  poveznica sa zemljama Europe i šire. Imamo bogat turistički potencijal koji je atraktivan za turiste, kao i brojna gospodarska dobra, a to je prostor koji možemo značajno unaprijediti privlačenjem ulagača – istaknuo je Herceg.

Konzul Oytan zahvalio je županijskom premijeru na srdačnom prijemu i na upućenim čestitkama, istaknuvši svoju izrazitu opredijeljenost razvoju međusobne suradnje, na dobrobit cjelokupnoga podneblja, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana