Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 15:34 |

Starta regionalna suradnja BiH i Crne Gore na recikliranju otpada

FENA Saopćenje

JABLANICA 25. listopada (FENA) - Na konferenciji za novinare 29. listopada u prostorijama Općine Jablanica u 9 sati bit će predstavljen projekt "Regionalna suradnja za efikasno upravljanje otpadom".

Cilj projekta je uspostaviti integrirani sistem upravljanja otpadom u šest općina kroz međuopćinsku i regionalnu suradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore, čime će se količina recikliranog otpada na tom području povećati za pet posto do kraja 2021. godine.

Projekta financira Europska unija u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora u iznosu od 493.000 eura.

Projekta implementira Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK u suradnji s partnerskim općinama Jablanica (BiH) i Šavnik (CG) te Pčelarskim udruženjem Matica Pljevlja (CG).

Predstavnicima medija obratit će se načelnik Općine Jablanica Salem Dedić, predsjednik Općine Šavnik Mijomir Vujačić, predsjednik Pčelarskog udruženja Matica Pljevlja Žarko Dragašević te predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Tomislav Majić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo

Javna rasprava o Studiji uticaja na životnu sredinu za izgradnju Centra za upravljanje otpadom Brčko distrikta.

U Širokom Brijegu gradi se reciklažni centar vrijedan milijun maraka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'