Najave     | 26.10.2019. 09:06 |

Promocija magistranata Evropskog regionalnog master programa iz demokracije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Dvadeset i osam magistara 18. generacije Evropskog regionalnog master programa iz demokracije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi (ERMA) bit će promovirano danas na ceremoniji koja će biti upriličena na Univerzitetu u Sarajevu.

Evropska unija do sada je uložila više od devet miliona eura u master program kojeg je do sada završilo više od 500 studenata, većinom iz regiona jugoistočne Evrope, ali i zemalja EU i šire.

Studenti će dobiti dvojnu diplomu, od Univerziteta u Sarajevu i od Univerziteta u Bolonji. Na ceremoniji će se obratiti šef Sekcije za evropske integracije, politička pitanja, odnose sa javnošću i informacije Delegacije EU u BiH Krassimir Nikolov, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektor Univerziteta u Bolonji Enrico Sangiorgi te ambasador Republike Italije u BiH Nicola Minasi.

ERMA program je osnovan zajedničkim nastojanjima nekoliko univerziteta iz jugoistočne Evrope i Evropske unije. Od 2000. godine, program finansira Evropska unija  i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Ambasador Sattler sa studentima iz Tuzle i Bijeljine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo