Bosna i Hercegovina     | 26.10.2019. 09:09 |

Obilježavanje godišnjice ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a KS će, u saradnji sa Sindikatom policije Kantona Sarajevo, danas će obilježiti godinu dana od ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Programom obilježavanja godišnjice predviđeno je održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis & Davor“, koji će biti otvoren danas u 08.00 sati u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, uz najavljeno učešće 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom prisutnima će se obratiti policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS, te će članovima porodica biti uručene „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Protokolom obilježavanja godišnjice, u 10.00 sati će biti otkrivena spomen-ploča policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo.

Bit će položeno cvijeće na grobove policajaca na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama, najavljeno je iz MUP-a KS.

Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.

Njihove ubice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

MUPKS - Sud ni do danas nije dostavio pravosnažnu sudsku presudu protiv Benjamina Spahovića

Prof. Deljkić: Prijedlog da posjedovanje droga ne bude krivično djelo, već da uđe u prekršajnu zonu (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom