Bosna i Hercegovina     | 26.10.2019. 17:42 |

Odigrana predstava i održana radionica za djecu sa poteškoćama u razvoju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - U okviru projekta "Vuneno pozorištance" danas je u Centru za zdravo starenje Općine Centar održana interaktivna predstava za djecu s poteškoćama u razvoju.

Članice Udruženja "Bajka" Tatjana Šojić, Željka Lemez i Nela Mandić su tokom 90 minuta trajanja prestave i radionice za djecu napravile posebnu temu i pripovijedale bajku s bosanskim motivima maloj, ali znatiželjnoj publici.

Predstavi je također prisustvovao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

Lemez je navela da su za djecu s poteškoćama u razvoju pripremili predstavu pod nazivom "Trinaestić", bosansku narodnu bajku.

- Sve bajke su drevne priče arhetipskih slika i one su ogledao duše i svaka osoba tu bajku doživljava na svoj način. S našim lutkama ponudimo jednostavnu vizualizaciju koju ova djeca mogu razumijeti. Na kraju pripovijedanja imamo radionicu također prilagođenu našoj današnjoj publici kojoj ćemo ponuditi da priču obogati vunenim lutkicama o temi jesenjih boja i leptirića - istaknula je ona.

Pokrovitelj projekta "Vuneno pozorištance" je Općina Centar dok je za realizaciju, osim navedenog Udruženja "Bajka" također bila zadužena i Javna ustanova "Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo", čiji je direktor Armin Omerović također prisustvovao predstavi. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Udruga Otac uputila obavijest roditeljima djece s neurorazvojnim rizicima kao i djece s teškoćama

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom