Najave     | 29.10.2019. 09:00 |

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu i odrasle dobiva novu opremu

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 29. listopada (FENA) - Javna ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Općine Ljubuški dobit će novu opremu vrijednu 16.000 maraka koju je osigurao USAID-ov Program potpore marginaliziranim grupama (PPMG). 

Primopredaja opreme održat će se u srijedu, 30. listopada, u prostorijama spomenutog centra u Ljubuškom, priopćili su u utorak iz USAID-a.

Donirana oprema obuhvaća: Play Attention set - sistem za poboljšanje kontrole pažnje i ponašanja osoba u rehabilitaciji; SIT - slušni integracijski trening - koji se odnosi na rehabilitacijski pristup muzikoterapijom za djecu s ciljem poticanja i razvoja motoričkih, emocionalnih, intelektualnih i socijalnih potreba; Logopedske sonde koje se koriste za korekciju izgovora glasova - rehabilitaciju osoba s teškoćama govora, te tehničku opremu koja je potrebna za redovan rad Centra i stručnjaka angažiranih u Centru (laptop, tablet, printer, fotoaparat, eksterni hard disk).

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom trenutno pored korisnika iz Ljubuškog, ima korisnike i iz susjednih općina (Grude, Čitluk, Čapljina).

Centar ima 30 redovnih korisnika koji svakodnevno koriste njihove profesionalne usluge, a ukupan broj korisnika je oko 60 osoba s različitim poteškoćama, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo