Ekonomija     | 29.10.2019. 09:35 |

'M. T. Abraham Grupa' jedina dostavila ponudu za mostarsku kompaniju - Aluminij

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. listopada (FENA) - Mostarski Aluminij izvijestio je u utorak kako je zasad "M. T. Abraham Grupa" jedina dostavila svoju ponudu za tu kompaniju odbacivši time napise pojedinih medija kako su Vladi Federacije BiH pristizale i druge ponude investitora.

"M. T. Abraham Grupa" svoju je ponudu prezentirala Vladi Federacije BiH 17. listopada, što su i oni sami prošloga tjedna objavili u medijima, a u međuvremenu je s njihovom ponudom detaljno upoznata i Uprava Društva Aluminij, kaže se u priopćenju Aluminija d.d. Mostar.

Dodaje se kako Uprava sa svoje strane podržava sva nastojanja potencijalnih investitora da se kroz konkretna i realna investicijska ulaganja omogući ponovno pokretanje proizvodnje i osigura održiv i stabilan koncept rada i razvoja Aluminija.

"Uz nadu da će se uskoro nastaviti razgovori između navedenog ponuđača i Vlade Federacije BiH, želimo istaknuti kako je u međuvremenu u Aluminiju urađen najveći dio posla na planu restrukturiranja tvrtke, tako da bilo koji ozbiljan investitor može računati na ulazak u visokoprofesionalnu radnu sredinu, spremnu da odgovori svim potrebama", ističu iz mostarske kompanije.

Također naglašavaju kako su se pokazala točnim njihova predviđanja da prestanak rada Aluminija ne može donijeti nikome bilo kakvo dobro te da je vidljivo kako problemi s kojima se suočio Aluminij imaju itekako velik odraz na našu bližu i daljnju okolinu.

"Ne slažemo se s analizama i ocjenama kako je prestanak rada Aluminija osigurao stabilizaciju elektroenergetskog sustava i stvorio uvjete za niže cijene struje za potrošače, jer to naprosto nije točna računica, nego je naprotiv Aluminij d.d. Mostar godinama bio stabilizator sustava", pojašnjava se u priopćenju.

Ponovnim podizanjem Aluminija na zdrave i čvrste noge, kako kažu, uspostavio bi se rast BDP-a, izvoza i svih drugih važnih parametara koji pokazuju ekonomsku snagu jednoga društva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana