Ekonomija     | 29.10.2019. 10:28 |

Nastavljena saradnja sajmova ENERGA BiH i MINEX Izmir

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Na poziv i u organizaciji IZFAŞ-a, organizatora više od 35 sajmova u Izmiru godišnje, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić, u pratnji predstavnika firme Tuzlanski sajam kao organizatora sajma ENERGA u Bosni i Hercegovini, učestvovao je na Međunarodnom sajmu rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije MINEX 2019.

Sajam je održan od 23. do 26. oktobra u Izmiru, u jednom od najvećih sajamskih kompleksa u Evropi ukupne površine od 330.000 m2, projektovanom isključivo za sajamske i kongresne namjene.

Sajam je okupio eksperte i proizvođače opreme za istraživanje i eksploataciju iz oblasti rudarstva, prirodnih resursa i pratećih tehnologija iz cijelog svijeta.

U bh. privrednoj delegaciji su bili i predstavnici firmi TTU Energetik iz Tuzle i Rudnik Boksita iz Jajca.

Predstavnik sajma ENERGA Edin Priganica i potpredsjednik Privredne komore FBiH, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora sajma ENERGA, su iskoristili ogroman portfolij Sajma MINEX za posebnu promociju najznačajnijeg bh. energetskog događaja.

Na sastanku sa Upravom Izmirskog sajma (IZFAŞ), prezentirane su operativne spremnosti sajma MINEX Izmir i sajma ENERGA BiH u uzajamnoj promociji i pružanju usluge ustupanja slobodnog izložbenog prostora na bazi reciprociteta, te rezultati dosadašnjih promotivnih aktivnosti kroz postojeći Ugovor koji je potpisan na prošlogodišnjem sajmu ENERGA u Sarajevu 2018. godine.

Završetkom sajma MINEX 2019 završen je vremenski okvir prvog ugovora, te su dogovoreni detalji novog ugovora koji će imati kontinuiran karakter.

Predloženo je potpisivanje novog ugovora tokom najavljene posjete Privrednoj komori FBiH delegacije sajma MINEX polovinom novembra, saopćeno je iz Centra za promociju i edukaciju Privredne komore FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom