Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 14:13 |

Tadić i Grubeša obišli radove na objektu za smještaj uposlenika Tužiteljstva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić  i ministar pravde BiH Josip Grubeša obišli su objekat čija je nadogradnja i rekonstrukcija u toku, a čime će se osigurati adekvatni kapaciteti za smještaj uposlenika Tužiteljstva BiH.

Riječ je o višegodišnjem projektu rekonstrukcije te nadogradnje sprata na objektu koji trenutno koristi Specijalna policija FBiH.

Planirana sredstva za tu rekonstrukciju u cijelosti su osigurana iz Budžeta BiH, dok realiziranje aktivnosti koordinira Ministarstvo pravde BiH, a radi se o projektu vrijednom oko 3,8 miliona KM.

S obzirom na to da je 04.12.2017. godine otvorena nova zgrada Tužiteljstva BiH, izgrađena sredstvima EU, institucija BiH, a uz podršku VSTV-a BiH, rekonstrukcijom i opremanjem ovog objekta, riješit će se nedostatak adekvatnog prostora za smještaj tužitelja, uposlenika, te drugih prostora neophodnih za rad Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH izražava zahvalnost institucijama BiH, kao i međunarodnoj zajednici za potporu boljem i efikasnijem funkcioniranju ove pravosudne institucije, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tužiteljstvo BiH obaviješteno o potvrđivanju optužnice protiv Vasvije Vidović

Prijedlog pritvora za 18 i mjera zabrane za pet osumnjičenih u predmetu 'Black tie 2'

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu