Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 14:55 |

Objavljeni konkursi za stipendiranje srednjoškolaca i studenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Općina Centar Sarajevo raspisala je konkurse za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj 2019/2020. godini, koji su objavljeni 29. oktobra i bit će otvoreni do 15. novembra.

Pravo na općinsku stipendiju imaju učenici i studenti koji imaju prebivalište na području općine Centar u neprekidnom trajanju od godinu dana i ne koriste druge stipendije. Općinske stipendije za učenike iznose po 80 KM mjesečno, a za studente po 100 KM mjesečno.

Prema odredbama Pravilnika o dodjeljivanju stipendija "Prof. dr. Husein Kulenović" nadarenim učenicima i studentima, pravo na stipendiju u iznosu od 80 KM mjesečno imaju srednjoškolci sa prosječnom ocjenom 4,5, a u iznosu od 100 KM redovni studenti sa prosjekom ocjena najmanje 9.

Učenici prvog razreda srednje škole mogu ostvariti pravo na stipendiju za nadarene učenike ako su u toku osnovnog obrazovanja, odnosno od šestog do devetog razreda stekli prosjek ocjena najmanje 4,50.

Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata propisano je da stipendije u istim iznosima kao i oni nadareni mogu dobiti srednjoškolci sa prosjekom ocjena 3,5 i redovni studenti sa prosjekom ocjena od najmanje 7. Učenici prvog razreda srednje škole mogu ostvariti pravo na stipendiju ako su u toku osnovnog obrazovanja, odnosno od šestog do devetog razreda stekli prosjek ocjena 4,00, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo