Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 14:50 |

Čović: Učinit ću sve da dođe do iskoraka u dogovoru o formiranju vlasti

FENA Marija Augustinovic

KISELJAK, 29. listopada (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak kako će učiniti sve da, po mogućnosti već ovoga tjedna, budu napravljeni neki iskoraci po pitanju dogovora o vlasti na razini BiH.

- A onda i da riješimo i otklonimo sve one dileme koje su proizvele, rekao bih, nerazumijevanje ili nepovjerenje u zadnju godinu-dvije - kazao je Čović u Kiseljaku, odgovarajući na pitanje novinara.

Naglasio je kako se pokazalo da nije dobro birati u ime jednog naroda te da su posljedice toga vidljive.

- Više od godinu od izbora nismo u stanju poslati jedan glas u ime BiH i uvijek nedostaje jedan hrvatski glas, a osobito kad se govori o institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu BiH - dodao je Čović.

Ocijenio je kako je potrebno učinit sve i da BiH "uhvati korak, koji je potpuno izgubila, kada je u pitanju europski put".

 - Nadam se da će, upravo u vrijeme predsjedavanja Hrvatske Europskom unijom (EU), u prvih šest mjeseci iduće godine, kad ponovno bude otvoreno pitanje o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, to biti šansa i za BiH. Do tada, mi moramo uraditi puno stvari i to u ovoj godini kako bi nas netko ozbiljno razumio, a osobito novo vodstvo Unije - ustvrdio je Čović.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo