Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 15:02 |

Sutra potpuna obustava saobraćaja u ulici Patriotske lige

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Tokom dana radnici građevinskog preduzeća „Bosman“ započeli su s dovlačenjem mehanizacije i pripremnim radovima koji su potrebni za početak prve faze rekonstrukcije saobraćajnice u Ulici Patriotske lige, od raskrsnice s ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi je izmijenjen režim saobraćaja motornih vozila.

–Ukoliko Ministarstvo saobraćaja KS izda rješenje, od ranih jutarnjih sati sutra će biti na snazi potpuna obustava saobraćaja kako bi izvođač radova mogao ukloniti površinski sloj starog asfalta, a obustava će trajati cijeli dan. Nakon toga na snazi će biti privremena obustava saobraćaja gdje je planirana zamjena postojećih šahtova za odvod, te šibera za vodu s njihovom nivelacijom, kao i zamjena oštećenih ivičnjaka. Na kraju radova bit će postavljen novi sloj asfalta najbolje kvalitete koji nosi oznaku SMA, zbog čega će također saobraćaj motornih vozila u potpunosti biti obustavljen. S obzirom na izmijenjeni režim saobraćaja na ovoj dionici Ulice Patriotske lige, molimo sugrađane za strpljenje, jer je realizacija ovog projekta započeta najviše zbog njihove dobrobiti, objasnila je Nedžmija Muhamedbegović, iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekt uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana