Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 17:16 |

Boljakov Potok od naredne školske godine dobiva sportsku dvoranu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Sarajevsko naselje Boljakov Potok od naredne školske godine trebalo bi dobiti modernu sportsku dvoranu sa pratećim sadržajima, obdaništem i ambulantom.

Multifunkcionalni objekt koji se gradi uz Osnovnu školu "Umihana Čuvidina" danas je obišao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima škole, Savjeta Mjesne zajednice "Alipašin Most-1" i izvođačima radova.

Riječ je o jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad čijom realizacijom će učenici jedne od najvećih škola u Kantonu Sarajevo dobiti bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a stanovnici naselja nove sadržaje, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

U sklopu projekta, čija je vrijednost oko 5,1 miliona KM, bit će izgrađene i podzemne garaže, fitnes centar, 11 učionica, ali i obdanište za boravak oko 120 djece. S obzirom da Boljakov Potok, kao ni susjedna naselja Briješće, Sokolje i Zabrđe, nemaju predškolsku ustanovu, ovim projektom taj nedostatak bit će riješen.

Ambulanta. koju će biti neophodno izmjestiti zbog izgradnje 9. transverzale. također će se nalazati u sklopu ovog objekta, a sam prilaz ambulanti bit će s manje frekventne saobraćajnice, nego što je sada.

U dosadašnju izgradnju objekta sportske dvorane utrošeno je oko dva miliona KM, a radove je samostalno finansirala Općina Novi Grad.

- Ovo je jedan od najvećih projekata kojeg Općina do sada realizira samostalno, a nadam se da će se od ove godine u sufinansiranje uključiti i Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, koje je još uvijek nadležno za osnovne i srednje škole. Vjerujem da neće biti problema da se kroz naš općinski budžet i budžet nadležnog Kantonalnog ministarstva osiguraju preostala sredstva kako bi se objekat završio u narednoj godini -  izjavio je Efendić. 

Uporedo s navedenim radovima u toku su i pripremni radovi za postavljanje fasade.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvaranje Sportske dvorane 'Sport i zdravlje' na UNMO

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'