Bosna i Hercegovina     | 29.10.2019. 20:18 |

Članovi Predsjedništva BiH susreli se s komesarom Hahnom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Članovi Predsjedništva BiH susreli su se u Briselu s komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom.

Izražena je zahvalnost za kontinuiranu podršku i posvećenost Evropske unije i njenih institucija eurointegracijama BiH, kao i za izražene napore da u prethodnom mandatu Evropske komisije Bosna i Hercegovina napravi značajne rezultate na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, ali i o kontinuiranoj i snažnoj opredijeljenosti BiH za evropske integracije.

Tema susreta je bila i regionalna saradnja u kontekstu pristupa regije zapadnog Balkana evropskim integracijama, te posljednjih odluka Evropskog vijeća o odlaganju pregovora za pristup Republike Albanije i Republike Sjeverne Makedonije.

Istaknuto je da se treba usredotočiti na ekonomski razvoj regije, jačanje tržišta i da treba prebaciti fokus na ekonomski razvoj, jer je i ekonomski uticajnija i razvijenija regija poželjnija EU.

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su uspjeh na novoj funkciji komesaru Hahnu i izrazili nadu da će se evropski put BiH i zemalja regije nastaviti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu