Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 10:45 |

Crnadak razgovarao s premijerom-ministrom Kneževine Monako i počasnom konzulicom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvuje u radu 36. ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju (OIF) koja se održava danas i sutra u Monaku, gdje se prije početka tog skupa susreo s premijerom-ministrom Kneževine Monako Seržom Teleom.

Premijer je ministru poželio dobrodošlicu u tu zemlju i izrazio interesovanje za razvoj ekonomije u BiH, kao i za trenutnu političku situaciju u BiH i regionu.

Ministar i premijer razgovarali su o poslovnim i političkim uslovima u kontekstu novih stranih investicija, a delegaciji BiH predstavljen je i najnoviji građevinski poduhvat u centru Monte Karla od 24.000 kvadratnih metara morske površine.

Crnadak je prvog dana boravka posjetio prostorije Počasnog konzulata BiH u Monaku i zahvalio počasnoj konzulici Donateli di Skampioni za njen angažman u posljednjih devet godina otkako je na toj poziciji.

Delegacija BiH, koju predvodi ministar Crnadak, prisustvovat će otvaranju i plenarnom dijelu ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju koju otvara princ Albert II od Monaka.

Ministar Crnadak će večeras prisustvovati i specijalnom prijemu koji za šefove delegacija organizuje princeza Karolina od Monaka.

Međunarodnu organizaciju za Frankofoniju čini 88 država članica, pridruženih članica i posmatrača, a većina zemalja učestvuje na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji u Monaku, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Ambasadorica BiH za Kneževinu Monako predala akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo