Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 13:13 |

Herceg primio u nastupni posjet generalnog konzula Republike Turske

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je nastupni posjet novoimenovanoga generalnog konzula Republike Turske u Mostaru Kudreta Oytana.

Tom prigodom Herceg je istaknuo dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ-a te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem.

Herceg i Oytana razgovarali su o aktualnom stanju u HNŽ-u i u BiH, zatim o aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a s naglaskom na mogućnostima uspostave konkretnije suradnje u razvitku gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

- Bitnu ulogu u gospodarskomu razvitku Hercegovačko-neretvanske županije ima Zračna luka Mostar koja nam je poveznica sa zemljama Europe i šire. Imamo bogat turistički potencijal koji je atraktivan za turiste, kao i brojna gospodarska dobra, a to je prostor koji možemo značajno unaprijediti privlačenjem ulagača - istaknuo je Herceg.

Konzul Oytan zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i upućenim čestitkama, istaknuvši izrazitu opredijeljenost razvitku suradnje, na opću dobrobit, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana