Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 13:51 |

Vlada Brčkog usvojila smjernice za nacrt pravilnika o zapošljavanju

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. listopada (FENA) - Vlada Brčko distrikta usvojila je u srijedu na nastavku sjednice smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o zapošljavanju.

Na prijedlog Odjela za javne poslove usvojen je i Plan i program redovitog čišćenja i pranja javnih prometnih površina kao i Program održavanja javnih zelenih površina u Brčkom za 2020. godinu, priopćila je Vlada Brčko distrikta.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka kojim se daje suglasnost na Prijedlog sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma u 2019. godini na prijedlog Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

Usvojen je i Prijedlog zaključka kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Prijedlog memoranduma o suradnji u oblasti mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Agencije za mlade i sport Republike Sjeverne Makedonije.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu usvojen je Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna Programa utroška sredstava tekućih dotacija – IV. dio i kriterija za korištenje novčanih sredstava, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH o Nacrtu zakona o sudu BiH

Vijeće ministara BiH sutra o Nacrtu zakona o sudu BiH

Prekinuta sjednica Doma naroda PSBiH, Klub Bošnjaka protiv Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti