Kultura     | 30.10.2019. 14:40 |

U Bihaću sutra počinje 22. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 30. oktobra (FENA) - Izložbom radova Mesuda Midžića u Gradskoj galeriji u Bihaću sutra će početi 22. kulturna manifestacija "Ulicom Bišća".

Organizator je gradski Kulturni centar, a programski sadržaji će biti prezentirani javnosti do 15. novembra ove godine.

Tokom 16 dana manifestacije bit će predstavljeno 18 sadržaja, među kojima je pet izložbi, četiri promocije knjiga, te projekcije filmova i koncerti. Tu su i večeri stand-up komedije, koje će ugostiti ugledne glumce iz Hrvatske.

- Tradicijom i kvalitetom ova manifestacija čak prevazilazi lokalni karakter i okvire. Zahvaljujući tome je svrstavamo među najuspješnije projekte Kulturnog centra u Bihaću, unazad više od 20 godina - rekao je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Ovogodišnji program baziran je pretežno na djelima i stvaranju bihaćkih umjetnika, pa je to na neki način rekapitulacija svega napravljenog u protekloj godini. Najavljena su i gostovanja uglednih pisaca i književnika iz Bosne i Hercegovine, te glumaca i muzičara iz susjedne Republike Hrvatske.

Manifestacija će biti zatvorena tradicionalnim retrovizorom "Doviđenja Ulico Bišća", a ove godine on će biti posvećen Zekerijahu-Kiji Selimoviću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'