Bosna i Hercegovina     | 30.10.2019. 16:24 |

Građani Sokolja ogorčeni zbog javnog prijevoza, najavili proteste pred Vladom KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Stanovnici sarajevskog naselja Sokolje već deset godina imaju problema s neredovnim javnim gradskim prijevozom na relaciji Stup - Sokolje, te su zbog toga najavili i proteste pred Vladom Kantona Sarajevo.

Na sastanku koji je održan 29. oktobra u Mjesnoj zajednici „Naselje heroja Sokolje“ građani su iskazali nezadovoljstvo zbog, kako je iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćeno, nezainteresiranosti Ministarstva saobraćaja da riješi ovaj problem.

Doneseni su zaključci koji će nadležnom Ministarstvu biti upućeni, a od kojeg građani zahtijevaju da u roku od 15 dana u potpunosti riješi ovaj problem, davanjem saglasnosti za uvođenje novog prijevoznika na relaciji Stup - Sokolje, ili uvođenjem nove minibuske linije alternativnog prevoznika na relaciji Otoka – Sokolje.

Ukoliko ovaj zahtjev ne bude ispoštovan u navedenom roku, kako je navedeno u saopćenju, građani će organizirati protestno okupljanje ispred zgrade Vlade KS.  

U naselju Sokolje živi više od 6.000 stanovnika, a školu pohađa 740 učenika, od kojih deset posto njih ostvaruje pravo na javni gradski prijevoz od škole do kuće i obrnuto.

Sa susjednim naseljima, Briješće i Zabrđe, čiji stanovnici koriste gradsku liniju Stup - Sokolje, više je od 10.000 nezadovoljnih korisnika javnog gradskog prevoza.

Inače, Liniju Stup - Sokolje održava KJKP „Gras“ a saobraća samo jedno vozilo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori za stipendiranje uspješnih sportista, učenika i studenata

Općina Novi Grad Sarajevo - Po 500 KM za još 43 porodice sa blizancima, trećim i više djece

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom